סדנה להתקנת צומת ביטקוין + לייטנינג על בסיס Umbrel
ביזור בביטקוין זה לא רק משוואות מתמטיות או פיסת קוד, זה משהו שקורה וצריך לקרות בפועל. אחת ממטרות ה-״בלוקצ׳יין״ היא שקצב כניסת הנתונים (טרנזקציות) יהיה קבוע (בלוק ששוקל עד 4MB, כל 10 דקות בממוצע) – כדי שגם אתם תוכלו להריץ צומת מלא, אפילו על מחשב פשוט וזול כמו ראספברי-פיי שמחובר לאינטרנט בבית.
בסרטונים הבאים (בעברית) תוכלו ללמוד על הרכבה והתקנה של צומת ביטקוין על בסיס מערכת ההפעלה Umbrel + צומת לייטנינג. הסרטונים נועדו למי שיודע מה זה ביטקוין, איך שולחים ומקבלים תשלומים בביטקוין על גבי הבלוקצ'יין, ומה זו רשת הלייטנינג (רשת הברק).
את רשימת החלקים המלאה ניתן למצוא באתר https://umbrel.com (לגלול למטה עד לכותרת Install on a Raspberry Pi 4). בנוסף לרשימת החלקים, אני אישית ממליץ:
- לקנות Raspberry Pi 4 עם 8GB ולא להסתפק ב-4GB.
- לא לקנות את ה-Case שממליצים באתר, אלא כזה שמגיע עם מאוורר (לקיץ הישראלי).
- לבחור בהארד-דיסק SSD של 2TB ולא רק 1TB (בעוד מספר שנים 1TB לא יספיק כדי להחזיק את כל הבלוקצ'יין + אפליקציות).
- לקנות מפצל USB-3 עם ספק חשמל חיצוני, ולחבר את ההארד-דיסק דרכו. בהרבה מקרים ה-Raspoberry Pi 4 לא מצליח לתת מספיק זרם חשמל להארד-דיסק, וזה גורם להרבה תקלות.
לשאלות, מוזמנים לבקר בשגרירות הביטקוין (רחוב אחוזת בית 1, תל אביב) במפגש השבועי של ימי ראשון בערב (19:00 עד 22:00). בשבוע האחרון הקמנו בשגרירות צומת Umbrel דומה, לניסויים ומשחקים.
בהצלחה!