איגוד הביטקוין הישראלי הוא עמותה ללא מטרת רווח הפועלת לקידום טכנולוגיות סחר חופשי בישראל, כגון ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים נוספים.
מטרות הפעילות
מטרת איגוד הביטקוין הישראלי היא להבטיח שתושבי ישראל יוכלו להפיק את המירב מהטכנולוגיה החדשה "ביטקוין", ובכלל זה מטבעות קריפטוגרפיים נוספים.
במסגרת זו תחומי הפעילות של האיגוד הם:
- עבודה עם הרשויות לבניית מסגרת רגולטורית עבור פעילות בביטקוין, באופן שיאפשר מסחר ושימוש בביטקוין לכל החפץ בכך, ובאותה העת יקשה על ניצולו לרעה.
- יצירת מודעות לביטקוין, הפצת מידע מדויק בנושא והסברה.
- טיפוח קהילת הביטקוין, ומתן סיוע והדרכה למשתמשים.
- מתן תמיכה לעסקים וחברות סטארט-אפ המעוניינים להשתמש בביטקוין או לפתח מוצרים, שירותים וטכנולוגיות המקדמות אותו.
היסטוריה
2011-2012
מני רוזנפלד ורון גרוס נחשפו לרעיון של ביטקוין והתחילו לפעול לקידום הנושא בישראל.
הם התחילו לבנות קהילה במפגשים מצומצמים בנושא ביטקוין שהלכו והתפתחו. לאחר שהעניין גבר גדלו המפגשים והכילו יותר תוכן והרצאות. בתקופה זו גם התקיימה מסיבה צנועה לציון חציית הבלוק הראשונה.
2013
בשנה זו גברה ההתעניינות בביטקוין בארץ ובעולם (בסוף השנה הגיע השער מעל $1000).
רון ומני ביקשו למסד את הפעילות ההולכת וגדלה לקידום ביטקוין בארץ, ולכן גייסו חברים נוספים והתחילו לפעול להקמת גוף מסודר שיעסוק בכך – שלימים נהיה איגוד הביטקוין הישראלי.
נפתחו מספר חברות ישראליות נוספות שעסקו במכירה ובהמרה של ביטקוין לשקלים.
בסוף השנה הוקמה שגרירות הביטקוין בתל אביב: מקום מפגש פיזי למי שמתעניין בתחום.
2014-2016
איגוד הביטקוין הישראלי נוסד רשמית כעמותה רשומה בתחילת שנת 2014.
עוד בשנה זו – האיגוד ארגן את שני כנסי הביטקוין הראשונים בישראל, עם מאות משתתפים מהארץ והעולם; והתייחסות ראשונה של הרשויות בישראל למטבעות דיגיטליים, באמצעות אזהרה של בנק ישראל מפני הסיכונים הכרוכים בשימוש בהם.
בתקופה זו המשיכה הפעילות החינוכית והקהילתית: הרצאות, מפגשים, כנסים ומסיבת חציית הבלוק בסוף שנת 2016 (שהפעם הגיעו אליה מאות אנשים).
התרחבה הפעילות בתקשורת: ראיונות, כתבות ועבודה אסטרטגית לשינוי השיח הסקפטי בתחום לחיובי ומעודד.
2017
רשות המיסים פרסמה טיוטא לגבי מיסוי פעילות במטבעות דיגיטליים – איגוד הביטקוין הישראלי מגיב על הטיוטא ומציע שיפורים שרובם מתקבלים בחוזר הסופי.
ההתעניינות בתחום גברה, ובסוף השנה השער התקרב ל-20,000$.
האיגוד הגביר את פעילותו מול הרשויות – ניהל שיחות עם נציגי הרשויות השונות, נתן חוות דעת על צמצום סיכוני הלבנת הון, וערך שני מקחרים השוואתיים: על אופן המיסוי של מטבעות דיגיטליים בעולם ועל היחס של בנקים בעולם לקבלת כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים.
בשנה זו גם תפחה בועת ה-ICO, והאיגוד פרסם הודעה עם מספר כללי זהירות למתפתים לנסות את מזלם בתחום זה.
2018-2019
שנת 2018 מאופיינת בפעילות קהילתית עניפה, תחום הביטקוין והבלוקצ'יין רוחש, בישראל חברות רבות מוקמות ופעילות בתחום, בין היתר מקיים עימן איגוד הביטקוין שולחן עגול על המכשלות הרגולטוריות בהן נתקלות החברות, במיוחד בכל הקשור לפתיחת חשבונות בנק והכנסת כספים לבנקים שמקורם במטבעות דיגיטליים והמשך הסדרת תחום המיסוי.
נערכים דיונים עם הרשויות והרגולטורים בנושאים השונים שהועלו ואף מתקיים דיון בוועדת הכספים של הכנסת.
בסוף שנת 2018 מתפזרת הכנסת ה- 20, ורבות מהיוזמות ותיקוני החוק שהחלו להתגבש נעצרים למשך כשנתיים של אי ודאות פוליטית בישראל.
בתוך כך האיגוד מתחיל במיזם "יסודות הביטקוין" – הרצאות שבועיות למתחילים על עולם הביטקוין והבלוקצ'יין.
בתחילת שנת 2019 נערכת מסיבה בתל אביב לציון עשור לקיומו של ביטקוין. במסיבה משתתפים כ – 1000 איש והיא נחשבת מסיבת העשור הגדולה בעולם.
בשל אי כינון הכנסת ויציאות נוספות למערכות בחירות, האיגוד פועל באפיקים אחרים כגון סיוע משפטי לתביעה פרטית נגד בנק שלא מאפשר העברת כספים שמקורם בביטקוין.
בסוף שנת 2019 מתקיים בישראל כנס הביטקוין הטכנולוגי החשוב Scaling Bitcoin שהאיגוד שותף בארגונו.
וכיום
בתחילת שנת 2020 עורך איגוד הביטקוין מחקר מעמיק על מצב התעשייה הישראלית שהוצג בפני הצוות הבין משרדי ההממשלתי בנושא מטבעות וירטואליים.
עם כינון הכנסת ה-23 חוזר האיגוד לפעילות מאומצת בכל הנוגע להסדרת השימוש במטבעות דיגיטליים בישראל. בין היתר עוסק בקידום צו איסור הלבנת הון לנותני שירותים פיננסיים, חקיקה בנושא מיסוי ביטקוין והמאמץ להכיר בביטקוין כמטבע בישראל.
בפברואר 2021 עבר בכנסת צו איסור הלבנת הון לנותני שירותים פיננסיים מוסדרים, שמסדיר את עבודתם של העוסקים בהמרת ביטקוין. בהסדרה זאת אמור להצטמצם החיכוך עבור מי שרוצה להפקיד בבנק כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים.
ועד מנהל
מני רוזנפלד, יו"ר
אדן שוחט
רון גרוס
רון הוא בעל תואר שני במדעי המחשב מהטכניון . הוא עבד במספר חברות, כולל סטארטאפים קטנים ובגוגל, במספר תפקידים טכניים וניהוליים.
רון הוא מחלוצי תחום הביטקוין בישראל (מאז 2011), תומך נלהב בקוד פתוח, שקיפות, וביזור טכנולוגיה ומוקדי כח. הוא ניהל את ה-ICO הראשון בעולם (Mastercoin), שהיווה השראה לפרוייקט אתריום ואחרים, וביחד עם מני ואחרים הוא ייסד את איגוד הביטקוין הישראלי.
כיום רון מתמקד בהשקעות אנג'ל וליווי חברות הזנק, ובפרוייקטים ללא מטרות רווח כגון תרגול והפצת תקשורת מקרבת ועוד. ניתן ליצור קשר עם רון ב- ripper234.com.
אלי בז'רנו
אלי בז'רנו, מייסד ומנכ"ל Bit2C – בעל ניסיון רב באפיון, בדיקות תוכנה וניהול טכנולוגיות פיננסיות במוסדות פיננסיים (כדוגמת חברת כאל) וחברות פינטק בינלאומיות (כדוגמת BlueSnap). מומחה לבלוקצ'יין וניהול ארנקים, ומרצה בתחום המטבעות הקריפטוגרפים והבלוקצ'יין.