בלוג
כתובות ת"ש (תשלומים שקטים) - סוג חדש של כתובות בביטקוין
כתובות ביטקוין הן המפתח לשליחה וקבלה של מטבעות ברשת. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, כך גם סוגי הכתובות משתכללים. איך עובדת כתובת ביטקוין? אפשר לקרוא עוד במאמר על כתובות, מפתחות ומה שבינהם לאחרונה, יש עניין גובר סביב סוג חדש של כתובות ביטקוין, כתובות ת"ש (תשלומים שקטים). מהן כתובות ת"ש? כתובות ת"ש הן כתובות קבועות שאפשר לפרסם או לשמור באנשי קשר. המידע שנמצא בכתובות אלו מאפשר תשלום ליוצר שלהן מבלי לאפשר לגורמי מעקב לחטט בבלוקצ'יין ולמצוא את כל הכסף שמי שיצר את הכתובת קיבל או שלח. לכתובות ת"ש מספר יתרונות נוחות: כתובת…
להמשך קריאהנותני שירותים ועזרה מול הבנקים
תקציר הפרקים הקודמים: בעקבות מאמץ של איגוד הביטקוין הישראלי, פורום חברות הקריפטו וקהילת המטבעות הדיגיטליים בישראל בנק ישראל פרסם נוהל לבנקים לגבי קבלת כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים והבנקים פירסמו את המדיניות שלהם בנושא. בהתאם לסוג הפעילות שביצעתם, חלק מהבנקים לפני שהם מאשרים את קבלת הכספים, מבקשים גם הסבר על נתיב הכסף - כלומר להבין האם המטבעות עברו במקומות מורשים ללא חשש לפעילות בלתי חוקית. כידוע, הבלוקצ'יין הוא שקוף ונגיש וישנן חברות שמתמחות במודיעין ויודעות לחבר בין כתובות על הבלוקצ'יין ליישויות שמחזיקות באותם מטבעות. (איך זה עובד טכנית? אפשר ללמוד בהרצאה…
להמשך קריאהבמהירות הבזק – פרק ב'
במהירות הבזק – פרק ב' - המימוש בפועל של רשת הברק המשך מפרק א'. גרסה מתורגמת של שני הפרקים לעברית רב-מגדרית ניתן למצוא כאן. הטרנזקציות ברשת הברק הן לא יותר משרשרת של טרנזקציות התחייבות שמצביעות על ה-Outputs של טרנזקציית התקצוב. רשת הברק של היום לקחה את הרעיון של RSMC והוסיפה מספר שיפורים. תחילה הופעלה תוכנית התחייבות (commitment scheme), בשיטת "הסתרה וחשיפה של סוד" שראינו קודם, כדי לאפשר העברה-הלאה (forward) של תשלומים. שנית, הוחלפה פעולת ריבוי-החתימות (multisig) בהכפלת-נקודות-על-עקומה-אליפטית (elliptic curve point multiplication). מבנה הטרנזקציות יש ארבעה סוגים של טרנזקציות ברשת הברק.…
להמשך קריאהבמהירות הבזק - פרק א'
במהירות הבזק - פרק א' - כיצד מתבצעות טרנזקציות ברשת הברק הסבר ממוקד על איך המימוש של רשת הברק עובד. נדרש ידע קודם של: UTXO, Bitcoin Script, and digital signatures. תרגום מאנגלית של המאמרים: https://medium.com/swlh/till-its-lightning-fast-uncover-the-development-of-the-lightning-network-fbd01bc0ea80 https://medium.com/@yyforyongyu/till-its-lightning-fast-uncover-the-lightning-network-transactions-f3180e467857 גרסה מתורגמת של שני הפרקים לעברית רב-מגדרית ניתן למצוא כאן. פיתוח רשת הברק הרעיון של רשת הברק הוא ליצור מערכת שתפעל לצד רשת הביטקוין. בעוד שהטרנזקציות בביטקוין חייבות להיות מוגבלות בזמן ובגודל, כלומר שכ-2MB (לערך) יישלחו כל 10 דקות, רשת הברק פורצת את המגבלות הללו ע"י העברת ביטקוינים לרשת שלה וסירקולציה שלהם בתוך…
להמשך קריאהסדנה להתקנת צומת ביטקוין + לייטנינג על בסיס Umbrel
ביזור בביטקוין זה לא רק משוואות מתמטיות או פיסת קוד, זה משהו שקורה וצריך לקרות בפועל. אחת ממטרות ה-״בלוקצ׳יין״ היא שקצב כניסת הנתונים (טרנזקציות) יהיה קבוע (בלוק ששוקל עד 4MB, כל 10 דקות בממוצע) - כדי שגם אתם תוכלו להריץ צומת מלא, אפילו על מחשב פשוט וזול כמו ראספברי-פיי שמחובר לאינטרנט בבית. בסרטונים הבאים (בעברית) תוכלו ללמוד על הרכבה והתקנה של צומת ביטקוין על בסיס מערכת ההפעלה Umbrel + צומת לייטנינג. הסרטונים נועדו למי שיודע מה זה ביטקוין, איך שולחים ומקבלים תשלומים בביטקוין על גבי הבלוקצ'יין, ומה זו רשת הלייטנינג…
להמשך קריאהחובת דיווח על אחזקת מטבעות דיגיטליים - שוב מחוץ לחוק ההסדרים
תקציר הפרקים הקודמים: באוגוסט 2021 נבלמה הכוונה של רשות המיסים להחיל חובת דיווח על מחזיקי מטבעות דיגיטליים בסכום של מעל 200,00 ש"ח בין היתר בזכות פעילותנו הנמרצת. למה אנחנו מתנגדים לכך? מסיבות רבות בינהן הפגיעה האפשרית בפרטיות בעצם קיום המאגר שרשות המיסים רצתה להקים על אנשים שלא חייבים במס עדיין ורק מחזיקים במטבעות בלי למכור אותם ברווח, סימון מחזיקי מטבעות דיגיטליים כבעייתיים, תנודתיות המטבעות שעלולה להפוך את המחזיקים לעבריינים ללא ידיעתם ועוד. ההסבר המלא נמצא בפוסט: המאבק בכוונת רשות המיסים להשית חובת דיווח על מחזיקי מטבעות דיגיטליים בסוף אותו מאבק…
להמשך קריאהאורדינלס - לכל ביטקוין יש מספר שנתנו לו כוריו
בפברואר האחרון (2023) קייסי רודארמור (Casey Rodarmor) שלח הודעה לרשימת התפוצה במייל "bitcoin-dev" עם טיוטה של תקן חדש עבור אפליקציות ביטקוין בשם ordinals. התקן הזה לא דורש אף שינוי קוד עבור צמתי ביטקוין, הוא מאפשר שיטה אחידה עבור ארנקי ביטקוין ובלוק אקספלוררים לתת מספר לכל סטושי שנוצר אי פעם, ולעקוב לראות באיזה כתובת נמצא מטבע ספציפי. לפני שנצלול לעומק לאיך כל זה עובד, בואו נעשה ריענון קצר על איך נראות טרנזקציות ברשת הביטקוין. טרנזקציות ביטקוין לכל טרנזקציית ביטקוין יש שתי רשימות, רשימה של קלט (מאיפה הגיעו הביטקוין) ורשימה של פלט…
להמשך קריאהגרפיטי על שרשרת הבלוקים של ביטקוין
ביטקוין היא מערכת תשלומים מבוזרת, אחד הדברים שהופך אותה למבוזרת, היא העובדה שכל אחד יכול להצטרף לרשת ולקבל עותק של מאגר הנתונים שמכיל את ההיסטוריה של כל מטבעות הביטקוין שנוצרו מ2009 ועד היום. ככה כל אחד יכול לוודא שכל מטבע נוצר על פי החוקים עליהן הסכימה הרשת,ושכל מטבע עבר בין כתובת ביטקוין אחת לאחרת לפי הכללים המוסכמים. 14 שנים אחרי שהביטקוין הראשון נוצר, מאגר הנתונים הזה בגודל של קצת יותר מ500GB רשת הביטקוין מתוכננת כך שקצב הגדילה של המאגר הזה מוגבל מאוד, מה שמאפשר לכל מי שיש ברשותה מחשב בסיסי…
להמשך קריאה